söndag 12 februari 2012

Måndag

Helmina ligger och snarkar bredvid mig. Hon vaknade 05:40 imorse. Jag är jättetrött men kan inte somna om. Kanske lika bra att göra iordning sig medan hon sover. Kommer att gå runt som ett lik idag. Ska till tandläkaren senare. Tänkte att vi skulle förbi öppna förskolan en sväng innan dess. Så att hon får leka av sig lite. Hon tycker att det är så roligt där.

Igår kväll så låg jag och tänkte på pappa. Jag känner mig inte hel. Det är som att något inom mig har slocknat. Vi har alltid varit en tight familj. Det är så svårt att beskriva känslan. Tycker så synd om mamma. Om jag känner så här, så är det tusen gånger värre för henne.

När Alfons dog så kommer jag ihåg att många jämförde det med aborter eller missfall. Jag blev så ledsen för att de inte förstod att han var ett barn, bara att han inte andades. Många tror att det skulle ha varit värre om Alfons levt och sedan dog. Jag skulle kunna ha gjort vad som helst för att få sett hans ögon. Hur hans lilla kropp rörde sig.

Pappas död har vissa jämfört med en jobbig skilsmässa. Hur tänker man då? Tycker att det är så fruktansvärt egotrippat. Att man måste jämföra saker. Sådana människor behöver vi inte i våra liv. De har bara sig själva i tankarna.

Published with Blogger-droid v2.0.4

15 kommentarer:

lisa sa...

En stor kram till era alla När det känns tufft .
Som du säger så finns det en del som tänker på sig själva och har svårt att för stå.
kram.
lisa

Änglamamma sa...

Tack Lisa. Kram

Jessica sa...

Jag tror inte man behöver vara egotrippad bara för att man inte kan förstå och känna som du och din familj gör Anna. Vet att en del kan bli ledsna när du går på andras känslor på din blogg. Alla funkar olika. Du får skriva dina känslor och avreagera dig här om du vill, men tänk lite hur du kan trampa andra på tårna som du uppfattar att de gör på dina tår. Jag lider oxå med dig och din familj men jag kan inte veta hur det är, och jag är inte sämre än dig för det. Förlåt om du tar illa upp, men precis som du vill att folk ska respektera måste även du respektera.

Änglamamma sa...

Jag tror du har missuppfattat hela inlägget. Jag tycker inte att det är egotrippat bara för att man inte förstår oss. Men jag tycker det är väldigt egotrippat att jämföra med en skilsmässa. Det kan jag verkligen inte förstå. Man skriver på ett sätt och det läses av andra på ett helt annat.

Jessica sa...

Det är din blogg Anna, du får skriva som/hur du vill. Men jag vill inte vara oärlig mot dig. Det är många som läser din blogg på detta sätt. Du får för min del göra som du vill, men vill på ett ärligt sätt tala om det. Tänker att du kanske går in i dina känslor så mycket att du inte tänker på det.

Änglamamma sa...

Jag skriver om mina känslor och tankar. Om folk tar illa upp så tycker jag tråkigt nog att man ska sluta läsa. Jag har bloggen av eget syfte.

Änglamamma sa...

Sedan är det rätt uppenbart att det är folk jag känner. Tycker att de borde känna mig bättre än så. Bättre att ta upp med mig om vad de tar illa vid sig över. Ibland kan jag förklara och ibland inte.

Unknown sa...

Skriv precis som du vill på din egen blogg! Har aldrig någonsin tänk ens tanken att du trampat någon på tårna.

Hur har någon kunnat göra en sådan jämförelse!? Så sjukt det låter. Jag och mamma var också jättenära. Förstår hur du menar med att man inte är hel, känner också att en del av mig är "borta" :( Kram

Änglamamma sa...

Åh tack Emma! Ja, det är så sjukt. Skönt att man kan dela känslor med någon. Sedan är det inte bara någon som gjort en sådan jämförelse utan flera, helt sjukt. Hoppas vi kan ses med de små snart. Kram

Anonym sa...

Men herregud om man blir ledsen av det så sluta läs! Var och en får ju göra sina egna val, eller hur? Fortsätt med det du gör Anna och låt dig inte påverkas av andras dåliga energi. Hoppas ultraljudet idag blir fantastiskt! Kram från en Linda

Änglamamma sa...

Tack Linda! Hoppas att ni mår bra. Ul gick jättebra. Så skönt att få se den lilla. Kram

Nathalie sa...

Håller med dig Anna...skit i vad andra tycker !!!!
Det är dom blogg och passar det inte, så läs inte! Enkelt! ❤

Anonym sa...

Härligt att höra att ultraljudet gick bra! Ser fram emot att få se den lille här på bloggen sen ;) Gick det att se om det var en pojke eller flicka? Kram från Linda

Anonym sa...

Barnmorskan var inte säker (det säger de väl alltid), men hon gissade på en flicka. Så går allt som det skall så kommer det en lillasyster i slutet av juli.

/ Mats

Anonym sa...

Då blir det jämt i familjen, två flickor och två pojkar! =) Lycka till! Linda