söndag 4 december 2011

Drömmar


Denna bild är ifrån imorse när Helmina myser med sin farmor. Ligger i sängen nu och kan inte sova. Helmina och Mats sover som två klubbade sälar. Helmina har sovit oroligt några nätter nu. Men än så länge har hon inte vaknat. Tänk om man kunde få sova en hel natt. Fast det brukar bara vara att stoppa in nappen i munnen på henne. Många lämnar bort sina barn för att få sova. Det finns verkligen inte i min värld ännu att göra det. Jag har sådant kontrollbehov. Har hon täcket på sig? Hon ligger väl inte på nappen så att det börjar göra ont? Hon har väl ingen full kissblöja? Vill att min tjej ska ha det perfekt. Ja, jag byter blöja mitt i natten om det behövs. Men hon vaknar inte av det. Jag kan inte koppla av om jag vet att hon ligger i en full kissblöja.

Om man skulle ta och försöka sova lite. Förresten, något som jag tycker är konstigt är att jag inte drömt en enda dröm om pappa sedan han dog. Eller det kanske inte är så konstigt. Men jag skulle så gärna vilja se eller träffa honom i en dröm. Jag vet att mamma har drömt om honom. Skulle så gärna vilja drömma om honom också. Men man kan ju inte styra sina drömmar. God natt.

Published with Blogger-droid v2.0.1

1 kommentar:

Familjen Ohliw sa...

Alla mödrar kan nog instämma att det är stort och läskigt att lämna bort sitt barn första gången.
Jag kikar varje natt in på Caspers rum när jag går på toaletten för att se till att täcket inte trampats av, men när han sover borta förlitar jag mig på att den han sover hos gör det.
Försök att ha tillit istället för kontrollbehov.
Även om du inte har något behov att att sova en hel natt så kanske en bortanatt betyder mer för den som tar hand om Helmina?