tisdag 9 november 2010

Längtar

Har en sjuk längtan efter Lillstrumpan nu. Visst har man längtat hela graviditeten men nu är det en helt annan längtan. Kanske för att jag vet att hon är klar därinne i magen, ska bara jäsa lite till. Hon borde väga c:a 2 500 gram nu. Jag vägde 2 600 gram när jag föddes, men då var mamma fullgången också. Det känns som att tiden har gått så snabbt fram tills nu men nu kommer det att gå jättesakta bara för att jag längtar så.

Vi var på föräldragruppen igår. De flesta har så konstiga funderingar. - Hjälp, kommer jag bajsa på mig? - Tänk om inte bilen startar. - Får man betala som sjuktransport om man åker in akut med taxi? Och så vidare.

Jag hade säkert samma funderingar när jag väntade Alfons. Nu är jag jättelugn. Dit kommer vi och bajs är det sista man tänker på. Det enda jag tycker är jobbigt och kommer tänka på är när de ska sätta en kanyl i armen, sen drar de ut den och kvar sitter ett plaströr. Jag har så svårt att koncentrera mig när jag vet att jag har en slang i kroppen. När Alfons skulle födas har jag för mig att mamma sa att jag oroade mig mer för den än för förlossningen. Gillar inte att ha saker i min kropp. Epidural är ju bara att glömma. En slang uppkörd i ryggen är bara att glömma.

1 kommentar:

Mahatma sa...

Snart så kommer hon♥ vilket älskat barn ni kommer att få. Gillar inte att ha saker i din kropp? förlåt att jag har snuskig fantasi hahaha. kram från mig