fredag 18 juni 2010

Konstig kommentar

Hämtade ut ett par kryckor igår. Hade så ont att jag inte kunde gå. Kryckorna är blå och lyser över hela området här. Men det får göra hur ont det vill bara vi kan få ett levande barn. Fick nyligen en konstig kommentar -jobbigt att behöva gå över sommaren. Jag har förlorat ett barn och haft tre missfall. Detta är femte gången jag är gravid på ett år. Femte gången. Det sista jag oroar mig för är vilken årstid det är. Men vem vet, jag hade kanske själv sagt en så konstig kommentar till någon i min situation om inte allt hänt oss. Men ibland tycker man att människor kan tänka till både en och två gånger innan de säger något om barn och graviditeter till oss.

Det får vara vilken årstid det vill. Det får göra hur ont det vill, bara det kan komma ett levande barn till oss. Det är inte förrän nu som jag har börjat att förstå och acceptera denna graviditet. Jag tar den till mig och försöker njuta av att det växer ett liv inom mig.

1 kommentar:

Ann-Louise sa...

Konstiga komentarer får vi nog lära oss att leva med, tyvärr. Jag fick kommentaren "jag vet ju hur jobbigt det är när kaninungar dör" när en person fick veta vad som hänt oss!
Jag har förståelse för hur du känner, som du skriver så gör man vad som helst för att få ett levande barn om man så ska stå på huvudet i 9 månader, årstiden är definitivt oviktigt...
/Ann-Louise