lördag 12 januari 2013

Fredrikas dop

Idag blev Fredrika döpt. Hon bar självklart dopklänningen som alla vi kusiner på mammas sida har burit och nu även våra barn. Fredrik (brorsan) blev Fredrikas gudfar och han var den första att bära vår fina dopklänning. Tycker att det är så roligt när vi kan samlas släkt och vänner. Men som vanligt hann jag inte prata så mycket som jag velat med alla.

Fikasugna var de i alla fall. Nästan hela fikabrödsbordet länsades, så skönt att slippa ta med en massa hem igen. Fredrika fick så mycket fina doppresenter bland annat en kaninlampa jag suktat efter länge, en massa fina smycken och en massa annat fint. Jag vill så gärna fixa i Fredrikas rum nu.

Helmina fick också presenter. Hon fick ett jättefint bakset. Så när Emmis kommer hem från Thailand så ska Helmina få bjuda på kompisfika. Sedan fick hon en klippdocka i metall med magnetiska kläder så man kunde byta kläder och huvudbonader på. Hon satt med den länge efter att vi kommit hem. Så himla fint av Jonna med familj att tänka på storskruttan.

Blev i alla fall ett jättelyckat dop. Vi hade samma präst som höll i Alfons och pappas begravning och som vigde oss. När Helmina skulle döpas så hade han brutit benet. Men denna gång ställde han upp fastän han är pappaledig.

Inga kommentarer: