måndag 26 juli 2010

Turister och försäkringskassan

Om man är en turist i en stad, ställer man sig då mitt i gatorna och bara står där?
Idag var jag inne i Mariefred och fikade med Tesse. När jag skulle åka ut från torget står en turist mitt i gatan och bara står där. Jag får nästan köra på henne innan hon i snigelfart börjar att ta sig till trottoaren. Hinner åka femtio meter till och där går två kvinnor över gatan. Men de skyndar sig inte på när jag närmar mig. De ställer sig nästan i mitten av gatan och undrar åt vilket håll de ska gå. Det är bra för Mariefred att det kommer mycket turister. Men det är så konstigt att så många måste gå mitt i gatorna när de har trottoarer bredvid. Nu märks det att jag går hemma hela dagarna. Jag börjar gnälla som en pensionär.

Min handläggare från försäkringskassan ringde nyss. Har fått samma handläggare som jag hade efter att Alfons dog. Hon är helt fantastiskt. Man hör ju skräckexempel på gravida och andra som har diverse besvär. Vissa får inte igenom sina sjukskrivningar alls. Jag har haft sådan tur hela tiden. Hon förstår mig och ringer för att kolla läget då och då. Man kan ju ofta känna sig besvärad när de ringer. Men jag blir bara glad när hon ringer.

2 kommentarer:

Christina sa...

Jag har noterat samma fenomen...de går MITT i gatan. Överallt! Snart är det höst och då blir det fritt på gatorna ;)
Skönt att du har en bra handläggare. Samma med mig. Jag undrar nästan om det är sant, ibland. Otroligt trevlig, kompetent, ödmjuk och har bra människokännedom.
Lycky us!

Änglamamma Anna sa...

Vilken tur ni båda verkar ha haft med handläggare! Jag håller mina tummar så hårt för att jag ska ha lika mycket tur! Förlorade min son i april och har ännu inte hört något men besked borde komma precis när som helst... Håll tummarna lite för mig för en fin handläggare..