tisdag 24 september 2013

Spanien

Vi kom hem från nästan en månads semester i Spanien natten till i söndags. Har haft fullt upp så jag har inte hunnit lägga ut några bilder. Men nu tänkte jag göra ett försök.
Vi tog in på ett hotell på arlanda natten innan vi skulle flyga eftersom planet gick redan vid sju. Det var så mysigt och skönt. Kan jag verkligen rekommendera. Mitt i Sky city låg det, så vi kunde köra in bagagevagnen i rummet. 
Helmina började simma som en liten fisk redan första dagen. Hon var så duktig.
Här är vi i Estepona. En fin stad med en fin strandpromenad.
Vi var många gånger på ett lekland som heter Galaxia. Det ligger i utkanten av San Pedro.
Vi åkte till Ronda som ligger i bergen. Det slog lock i öronen när vi åkte upp. Ronda är en otroligt vacker stad med bra shopping.
Vi hittade ett café i Marbella som hade de godaste croissanter jag någonsin ätit. Vi gick även till parken där Helmina fick åka karusell.
Helmina tyckte att det var så roligt att gå och titta i deras fiskdiskar. Lite annorlunda än hemma.
Vi drack vin som kostade ungefär 15 kronor flaskan. Så billigt. Nu låter det som om vi druckit massor. Men på två och en halv vecka så hade vi öppnat två flaskor vin, så det var inga stora mängder här inte.
Brorsan bad mig att köpa lite skinka. Så jag tänkte att han ska nog få skinka. Vi köpte med en hel stor och han blev nog glad för sin skinka. Var mest roligt att se hans min.
Här hade vi en dag i Marbella. Det var så galet varmt. Spaniorerna kom inte ut förrän sen eftermiddag. Men med två rastlösa barn så är det bara att sysselsätta. Vi hade oftast lekparkerna för oss själva på dagen. 
Utsikt i från uteplatsen. Sådan lyx att kunna äta ute under hela semestern.
Helmina var så nöjd när hon hade lärt sig att blåsa ordentliga såpbubblor.
Jag var besatt av att äta sallad med oförskämt mycket Serranoskinka på. Gäller att passa på när det är så mycket billigare där.
 
En dag på stranden vid Puerto Banus. Det var den enda dagen det var mulet, så skönt. Vattnet var jättehärligt och vi stannade länge.
Vi var även till parken Los Tres Jardines som var nyöppnad. Så fint och en fantastisk lekpark eller det fanns två stycken som var anpassade för olika åldrar.
När vi skulle till Gibraltar så fick vi stanna för att det skulle landa ett plan. För er som inte vet så går man över landningsbanan för att komma in i Gibraltar. Vi behövde inte åka upp i bergen för att träffa apor heller, de stod mitt på gatan där vi kom gående.
Blev så klart Fish and chips när vi var där. Helmina ville ha bönor och ägg.
Sista veckan kom tjejernas farmor och Owe ner. Det var jättetrevligt och skönt att få lite avlastning.
Strandpromenaden i Marbella är så fin. Man kan gå ända till Puerto Banus.
Vi badade i poolen varje dag.
Jag och Mats passade på att gå ut och äta själva. Vi åkte till Benahavis som ligger i bergen. Där hittade vi en mysig restaurang som låg vid en gammal borg. Det visade sig att den även var svenskägd av en supertrevlig tjej som även fått bäst betyg på trip advisor. Vi åt i alla fall hjort med en bacon och potatismos. Bland det godaste jag ätit. Sedan blev det en desserttapas som också var helt galet god. Orkade inte äta upp allt.
Hittade även en fin lekpark i San Pedro.
Sista kvällen gjorde Mats en pasta med gambas i saffranssås och svärmor hade gjort en glasstårta.
Innan vi åkte hem så hade Helmina lärt sig att simma med en simpuff. Som hon har simmat och verkligen älskar det. Måste försöka vara duktig hemma nu och åka till badhus så att hon får öva.
Kändes jättetråkigt när det var dags att åka. Man hade vant sig lite med sättet att leva där. Men när vi väl kom hem var det så skönt och jag uppskattar verkligen hur vi bor och lever. Samtidigt som jag kan undra hur det skulle vara att bo i Spanien. Men barnen har en helt annan frihet här hemma. Borta bra men hemma bäst.

Inga kommentarer: