fredag 14 juni 2013

Bamboojamas

Detta fick vi hem i brevlådan idag. Min lilla fotomodell. Hon är så nöjd över sin fina mugg. Kan verkligen rekommendera deras plagg. Bamboojamasen är så mjuk och skön. Mats har även en t-shirt som han tycker är jätteskön. Hittade lite fördelar med bambutyget på deras sida. www.bamboojamas.com. Väldigt intressant.

Bambu är naturligt anti-bakteriell och antisvampbildande och dessa egenskaper är kvar i tyget även efter att ha gått igenom processen att bli textil och fortfarande efter många tvättar. Detta gör att plaggen inte luktar och håller sig fräscha länge. 
 
Materialet har en god förmåga att absorbera, den är 3-4 gånger bättre än bomull och används därför till tygblöjor. Bambu låter huden andas och reglerar kroppstemperaturen. Plagget känns svalt när det är varmt och värmer vid kalla temperaturer.
 
Tack vare sina runda och lena fibrer är bambu bra för känslig och lättirriterad hud. Bambukläder är antistatiska. Plagget klistrar sig inte mot huden. Det är lätt att tvätta. Tyget är mjukt och följsamt. 
Plaggen är UV-resistenta. Bambutyg är slitstarkt. Bambun är ett mycket starkt material. Bamburören 
används bl.a. som byggnadsställningar.

Inga kommentarer: